Fekete Dávid

@artdf_

1996. október 12.-én születtem Budapesten. Családommal Leányfalun élünk. Többnyire itt is alkotok. 22 éves koromig a profi sport töltötte ki az életemet. Ekkor egy sérülés megszakította az egyébként ígéretes pályafutásomat. Ezt követően a sorozatos műtétek és a rehabilitációk követték egymást. Testi felépülés mellett, nagy feladat volt a történtek pszichés adaptációja is. Ebben az időszakban merítettem az alkotás erejéből.

Művészeti képzésben nem vettem részt, azonban mindig is foglalkoztatott a művészet. Az absztrakt, a modern, a posztmodern és a trash irányzatok állnak leginkább közel hozzám. Téma és matéria inspirációja... Olykor a téma határozza meg a matériát, néha pedig maga az anyag inspirálja a témát számomra és a bennem lévő érzéseket. Nem kötődnek időhöz, helyhez, leginkább benyomások kivetülése.

A környezetemben fellelhető anyagok újrahasznosítása motivál. Foglalkoztat az ipari hulladék teljesen más irányú felhasználása és az egyes tevékenységek során használt anyagokkal való kísérletezés. Így találtam rá a poliuretán habra és polisztirolra, melyek térbeli struktúrák alkotása felé tereltek. Képeimen fontosak a fényviszonyok változásával, mindig más arcukat mutató színek. Nagyméretű képeim saját technikával, régi maradék festékek (például autózománc) felhasználásával készültek lepedő vászonra.

Absztraktjaimban az anyagok, formák és a színek hivatottak a figyelmet felkelteni, és szándékaim szerint elszigetelt hangulatot teremteni. Azt remélem az alkotásaimhoz fűződő benyomások kapcsán, hogy hozzám hasonlóan, mindenki megleli bennük saját utazását, inspirációkat.

Eddig három alkalommal volt lehetőségem önálló kiállítást rendezni és megmutatni munkáimat:


- 2022 december - Czakó kert
- 2023 január - Nemzeti Galéria Kortárs Kávéház
- 2023 június - DinDin Galéria